• tea-1[1 of 4]
    Interior with suspended table and drawing board. next>
  • tea-2[2 of 4]
    Interior viewed through a side window showing pine walls and sapling frame.<back next>
  • tea-3[3 of 4]
    Entry deck in winter.<back next>
  • tea-4[4 of 4]
    Winter view.<back


Built on a bank above a small brook, the Teahouse was designed as a temporary structure to provide shelter and a place for meditation on an undeveloped wooded lot. A combination of steel cables in tension and sapling poles selectively cleared from the property were used to frame and support the structure which was clad in unfinished pine boards. The side facing the brook was left open with sliding screen doors, while a section of the roof opposite was designed to be raised with a system of pulleys.  A live maple tree grows through the interior, breaking out through the roof.

Click through the slides above to view images of the Teahouse.